Bemutatkozás

2016. április 1.-jétől a KIVÜ Kft.-től a városüzemeltetési tevékenységeket a hulladék-gazdálkodás kivételével a Kistarcsai KÖFE Közterület-fenntartó Korlátolt Felelősségű Társaság vette át Kistarcsán. A változási folyamatot alapvetően a hulladékgazdálkodási törvény módosítása indította el.  Április 1.-jétől a Nemzeti Hulladék-gazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. felügyelete alá került az egész ország területén a közszolgáltatás körében gyűjtött hulladékok kezelése.  Ez új helyzetet teremtett, mivel áprilistól a fennmaradó hulladékgazdálkodási cégek finanszírozása is az állami holdingon keresztül történik.

Kistarcsa Város Képviselő-testületének döntése alapján, szétválasztásra került a hulladékgazdálkodás és városüzemeltetési feladatok ellátása. A KIVÜ Kft. immáron kizárólag a hulladékgazdálkodási feladatok ellátásával foglalkozik, így teljesen egyértelmű és áttekinthető, hogy mit kell a holdingnak finanszíroznia. A tevékenységi körök szétválasztása és a KÖFE Kft. megalapítása új fejlesztési lehetőségeket is biztosított, a még színvonalasabb városüzemeltetési feladatok ellátására. A cégalapítás és az átszervezés következtében jogfolytonossággal, átvételre kerültek a KIVÜ Kft. munkavállalói, akik változatlan feltételekkel dolgozhattak tovább, és a 2016-os bérfejlesztéseket is már a KÖFE Kft. hajtotta végre.  A cég létszáma jelenleg 23 fő, beleértve a felügyelőbizottsági tagokat is. A munkavállalók két csoportvezető irányítása alá tartoznak, egy tisztítás-technológia és egy műszaki csoportvezető személyében.

Jövőbeli célok között szerepel új munkavállaló alkalmazása részmunkaidőben, később teljes munkaidőben, elsőként takarítószemélyzet formájában. A meglévő állomány képzése megtörtént. Terveink szerint új belső takarítói képzést is indítunk, melynek keretében egy új technológia és új professzionális tisztítószerek használatával szeretnénk növelni a tisztítási hatékonyságot. Közbeszerzési eljáráson keresztül a KÖFE Kft.-nek sikerült a járműparkot is bővíteni. Két Mercedes haszongépjárművel gyarapodott a flotta, mely nagy segítség a városüzemeltetési feladatok ellátásában. 2016. április 20.-án a KÖFE Kft. ügyvezetője, Mira László a testületi-képviselőknek bemutatta a megújult telephelyet és a beszerzett gépjárműveket.